Het nut van MUIZ in onze regio Zuidwest Nederland is niet onopgemerkt gebleven in de rest van het land. Van de negen andere zorgnetwerken zijn er nu vijf (bijna) aangesloten. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de wijze waarop MUIZ wordt bestuurd. Alle betrokken regio’s willen meedenken over MUIZ. Zo wordt er al samengewerkt door het Zorgnetwerk van onze regio met het Limburgse Zorgnetwerk over een uitbreidingsmodule met kennis over het beheersen van verschillende soorten uitbraken.
GGD GHOR Nederland neemt met ondersteuning vanuit Rotterdam een voortrekkersrol om samenwerking van de regio’s in het land te organiseren. De projectleiders MUIZ van de verschillende regio’s treffen elkaar en er wordt er een stuurgroep MUIZ-NL opgericht waarin alle betrokken regio’s worden vertegenwoordigd.
De verdere inrichting en uitwerking is geïnspireerd op de samenwerking in onze regio.
Rondom MUIZ wordt daarom ook landelijke samenwerking bevorderd rondom de medische basis van MUIZ-applicatie, de meldcriteria, gewenst gebruik van de MUIZ-data en regionale rapportages. De inrichting van de overleggen wordt vergelijkbaar aan de inrichting hier in de regio, met een adviesgroep MUIZ en een gebruikersgroep (Change Advisory Board).
Softwareleverancier Ranshuijsen blijft de licentie, hosting en support verzorgen. Zij organiseren online bijeenkomsten voor alle gebruikers.
MUIZ in Zuidwest Nederland
Het aansluiten van andere regio’s verandert nu niets aan de webapplicatie MUIZ. Data in MUIZ is conform de convenantsafspraken alléén zichtbaar voor aangesloten partijen in de eigen regio. Blijft u vooral alle uitbraken melden en raadplegen, om met elkaar ook dit najaar goed gesteld te staan in de uitbraakbestrijding!