Podcastserie ‘Besmettelijk!’

Het IP & AMR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland is in het kader van de infectiepreventieweek 2020 met een podcastserie gestart, genaamd “Besmettelijk!”.
De podcasts bevatten een serie gesprekken met zorgprofessionals en andere ervaringsdeskundigen over het belang van infectiepreventie. Elk gesprek heeft als doel om te informeren en inspireren zodat jij een ander kunt aansteken oftewel ‘besmetten’ met nieuwe kennis en inzichten! De podcasts zijn te beluisteren via Spotify of Soundcloud

.

 • Aflevering 1 van de podcastserie ‘Besmettelijk!’gaat over COVID-19 & de ouderen zorg. Aan het woord komt Judith van den Besselaar, arts-onderzoeker bij het Amsterdam UMC. Deze podcast is een vervolg op de webinar COVID-19 & de ouderenzorg. Beluister aflevering 1 op Spotify of op SoundCloud.
 • Aflevering 2 gaat over het mooie vak ‘deskundige infectiepreventie’. Aan het woord komen Marissa Uljee en Mieke Waltmans, deskundigen infectiepreventie bij het Erasmus MC. Zij vertellen over de impact van COVID-19 op hun vak. Daarnaast delen zij hoe belangrijk goede infectiepreventie is, ook buiten COVID-19. In drie filmpjes laten zij zien hoe je met simpele handelingen veel besmetting kunt voorkomen:
  – Filmpje instructie handschoenen aan- en uitdoen
  Filmpje instructie mondmasker op- en afdoen
  – Filmpje instructie handdesinfectie
  Beluister aflevering 2 op Spotify of op SoundCloud.
 • In aflevering 3 van de podcastserie ‘Besmettelijk!’ komt Huibert Ponssen, internist-intensivist bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht, aan het woord. Hij vertelt over ABR & COVID op de IC en geeft zijn mening aan de hand van drie stellingen over antibioticaresistentie. Beluister aflevering 3 op Spotify of op SoundCloud.
 • In aflevering 4 van de podcastserie komt Manon van Dijk, onderzoeker bij het Erasmus MC, aan het woord. Manon is een van de motoren achter het project ‘Handen uit de Mouwen’ (HUM). Dit project is gericht om besmettingen in de 12 ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland te voorkomen doormiddel van verschillende acties betreffende handhygiëne. In deze podcast wordt dit onderwerp belicht aan de hand van drie stellingen. Beluister de podcast nu via Spotify of Soundcloud.
 • In aflevering 5 van de podcastserie komt Ingrid van Zoest, arts Verstandelijk Gehandicapten bij ASVZ, aan het woord. Ingrid deelt haar ervaringen van de impact van COVID-19 binnen de gehandicaptenzorg. Ook praat zij over het algemene belang van infectiepreventie en maakt een interview tussen Ingrid en een cliënt heel veel indruk. Beluister de podcast via Spotify of Soundcloud.
Scroll naar boven