Werkgroep mbo/hbo

De werkgroep mbo/hbo is actief in de regio met netwerksamenwerking met de mbo- en hbo-instellingen. Alle mbo/hbo-instellingen met relevante zorgopleidingen hebben inmiddels gereageerd op ons verzoek tot samenwerking en bij verreweg de meeste instellingen mogen wij op bezoek komen om onze samenwerking aan te bieden.

De huidige situatie toont dat leerlingen soms maar één les infectiepreventie gehad hebben en deze les soms niet op het juiste moment krijgen (voordat ze de praktijk ingaan). Ook wordt de kennis mogelijk soms niet juist overgedragen.
Ons doel is daarom om de opleidingen in de regio op niveau te krijgen in lijn met de verwachtingen van de regionale afdelingen infectiepreventie. Idealiter is de basis op orde wanneer studenten een stage- of werkplek voor het eerst betreden. Dit gaan wij doen door gastlessen aan te bieden en zogenoemde “teach the teacher” lessen. Ook hebben wij een checklist ontwikkeld voor het praktijklokaal. De gastlessen zijn ontwikkeld en zijn aan te vragen in fysieke en digitale vorm.
Wilt u meer weten, mail ons dan via amrzorgnetwerkzwn@erasmusmc.nl

De werkgroep mbo/hbo heeft de ontwikkeling van de gastlessen afgerond. De gastlessen kunnen fysiek worden gegeven door één van de deskundigen infectiepreventie uit de werkgroep. Alle mbo/hbo-instellingen met relevante zorgopleidingen hebben inmiddels gereageerd op ons verzoek tot samenwerking.
Daarnaast zijn er animaties ontwikkeld vanuit de werkgroep en ligt momenteel de focus op het ontwikkelen van een onderwijsportaal.

Kijk hieronder de inleiding op de gastlessen of klik op de volgende link: https://youtu.be/Mf6DRdj-MFE

Scroll naar boven