Project Goed Gebruik Handschoenen

Het doel van dit project is de verspreiding van micro-organismen via de handschoenen te bestrijden

Project Goed Gebruik Handschoenen

Aanleiding start project

In het dagelijks werk worden te vaak handschoenen gebruikt, ook in situaties waarin dat niet altijd veilig is. Handschoenen worden dan gebruikt in plaats van handhygiëne. Daarom is in maart 2021 het project Goed Gebruik Handschoenen gestart binnen het zorgnetwerk IP & AMR Zuidwest-Nederland. Het doel is de verspreiding van micro-organismen via de handschoenen te bestrijden. Bijkomend effect is het tegengaan van onnodig gebruik van beschermingsmiddelen wat zowel kosteneffectief is als een bijdrage levert aan het duurzaamheidsbeleid.
Lees hier de informatie over de opstart van het project Goed Gebruik Handschoenen.

Toolkit 

Speciaal voor dit project hebben wij een toolkit ontwikkeld met verschillende materialen die gebruikt kunnen worden op de afdeling. Bekijk de tools hier.

Resultaten project 2021/2022

In 2021 en 2022 zijn 23 organisaties aan de slag gegaan met het project Goed Gebruik Handschoenen. 11 organisaties hebben uit de toolkit de observatietool gebruikt en een nul en nameting uitgevoerd op verschillende afdelingen. De resultaten hebben zij in een rapportage op afdelingsniveau teruggekoppeld gekregen. De projectleiders zijn met deze rapportages de afdeling opgegaan om de resultaten te bespreken met de zorgmedewerkers.

De resultaten van alle observaties uit de regio Zuidwest Nederland zijn op deze poster te bekijken. Wij zijn trots op de eerste resultaten! Ben je benieuwd naar de ervaring van een van de deelnemers? Lees het verhaal van een projectleider uit de langdurige zorg hier.

Vervolg project

Huidige deelnemers kunnen het project vervolgen, maar ook nieuwe organisaties kunnen starten! Kan je niet wachten? Neem dan alvast contact op met de projectleider, Isabelle van den Heuvel, door te mailen naar: amrzorgnetwerkzwn@erasmusmc.nl

Scroll naar boven