Kennisontwikkeling in de thuiszorg over BRMO en AMR

Op deze pagina vind je meer informatie over scholingen en e-learnings voor de thuiszorg.

Kennisontwikkeling in de thuiszorg over BRMO en AMR

Vanuit het IP & AMR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland zijn in het verleden verschillende e-learnings ontwikkeld in samenwerking met de regionale GGD’en en andere zorgnetwerken. Voorbeelden hiervan zijn een e-learning over handhygiëne in de thuiszorg en een e-learning over Bijzonder Resistente Micro-organismen (BRMO’s) en persoonlijke beschermingsmiddelen in de thuiszorg. De link naar de e-learnings is onderaan deze pagina te vinden.

Scholingen
Daarnaast hebben in de afgelopen jaren verschillende scholingen plaatsgevonden voor de thuiszorg met het thema “handhygiëne”. Na de serie basisscholingen zijn er verschillende verdiepende scholingen “infectiepreventie” georganiseerd. Mocht je meer informatie willen over deze scholingen, neem dan via het Zorgnetwerk contact op met de GGD Rotterdam-Rijnmond, GGD Zuid-Holland Zuid of GGD Zeeland. Je kunt ons bereiken via amrzorgnetwerkzwn@erasmusmc.nl

E-learnings
Inmiddels zijn de volgende e-learnings verschenen:

De e-learnings zijn goed ontvangen. Meedoen is niet verplicht, maar thuiszorgorganisaties raden hun medewerkers wel aan om de e-learnings te volgen. De feedback van de deelnemers was positief: de video’s sluiten goed aan en de lesstof voorziet in een behoefte. 

Het projectteam verwelkomt input over de ontwikkeling van een leeromgeving over BRMO’s en AMR. Heb je naar aanleiding van dit artikel ideeën voor het team? Neem dan contact op met amrzorgnetwerkzwn@erasmusmc.nl.

Scroll naar boven