SABEL FTO huisartsen

Op deze pagina vind je meer informatie over het SABEL FTO.

SABEL FTO huisartsen

Het SABEL-project is een project waarbij FTO’s bij huisartsenpraktijken worden gegeven gericht op het voorschrijven van antibiotica. Voor verschillende diagnoses wordt per praktijk teruggegeven hoe vaak zij een juist antibioticum voorschrijven. Deze informatie wordt gespiegeld aan het voorschrijfgedrag van collega huisartsenpraktijken, zowel regionaal als landelijk. Door middel van deze FTO’s ontstaat er inzicht en bewustwording over het eigen voorschrijfgedrag. Dit project is ontwikkeld door het UMC Utrecht, het Radboud UMC en het RIVM. In de afgelopen jaren is het uitgezet in ongeveer 200 huisartspraktijken in de regio’s van de AMR-zorgnetwerken Utrecht en Gelderland. Uit de evaluatie eind 2019 is gebleken dat het project erg goed is ontvangen bij de deelnemende huisartsen. Zij waren enthousiast over de aanpak, de werkwijze en kregen door het project handvatten om in de eigen praktijk toe te passen. 

Flyer
Om FTO groepen te werven voor het SABEL FTO, is een flyer ontworpen. Deze kan worden verspreid om FTO-groepen op de hoogte te brengen van het FTO.

Download PDF-flyer SABEL FTO

FTO groepen gezocht
Voor deelname aan de SABEL-FTO’s zijn wij op zoek naar FTO-groepen in Zuidwest-Nederland die graag één van de FTO’s willen laten invullen door het SABEL-project. Ook dan kunt u contact opnemen via e-mail aan amrzorgnetwerkzwn@erasmusmc.nl.

Scroll naar boven