Schoonmaak & Desinfectie

Op deze pagina vind je meer informatie over de werkgroep "Schoonmaak en desinfectie" met ontwikkelde educatiematerialen.

Schoonmaak & Desinfectie

Bij het IP & AMR zorgnetwerk Zuidwest-Nederland werken wij binnen de werkgroep Schoonmaak & Desinfectie samen met deskundigen infectiepreventie uit de regio Zuidwest-Nederland om verschillende scholingsmaterialen voor o.a. schoonmaakmedewerkers te ontwikkelen. We starten met de sectoren ziekenhuizen en de langdurige zorg. Ons doel is om het belang van goede schoonmaak en desinfectie onder de aandacht te brengen, het juiste onderscheid tussen beide te maken en we richten ons ook op het juist uitvoeren van de vereiste handelingen. 

De animatie over schoonmaak en desinfectie is het eerste product dat is opgeleverd. In deze animatie worden de basisprincipes over de schoonmaken en desinfecteren uitgelegd.

Naast deze animatie is er nu ook een animatie ontwikkeld over schoonmaken met de microvezeldoeken.

De animaties kunnen onder andere door deskundigen infectiepreventie tijdens scholingen aan schoonmaakmedewerkers en afdelings- of facilitair zorgmedewerkers in ziekenhuizen, thuiszorg en in de gehandicaptenzorg worden gebruikt. Ook is voor beide animaties een PowerPoint presentatie beschikbaar met meer informatie over de animaties en hoe deze gebruikt kunnen worden. De presentaties zijn hieronder te downloaden

Wil je meer informatie of werkt het downloaden niet op jouw computer? Neem contact met ons op via amrzorgnetwerkzwn@erasmusmc.nl.

Scroll naar boven