Nu beschikbaar: teamspel “Ontsleutel de Uitbraak”

“Jullie, een groep gemotiveerde zorgverleners, staan voor een belangrijke missie: het tegengaan van de verspreiding van een gevaarlijk virus. Het doel is om door middel van samenwerking en het oplossen van raadsels essentiële informatie van wetenschappers te verkrijgen. Alleen door gezamenlijk alle raadsels op te lossen, kunnen jullie de bron van het virus ontdekken, begrijpen waarom het is ontstaan en welke maatregelen nodig zijn om verdere verspreiding te voorkomen.”

In samenwerking met deskundigen heeft het IP & AMR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland een teamspel ontwikkeld om op spelenderwijs uitbraakmanagement te begrijpen en uit te voeren. Het spel is te spelen in het team van jouw organisatie, maar kan ook ingezet worden tijdens een les. Naast een PDF-document dat toegang biedt tot het spel, is er een Powerpoint-presentatie ontwikkeld met antwoorden om het spel achteraf toe te lichten.

Het spelverloop
Het spel begint met een voorpagina van DELTA Nieuws, waarin de urgentie van de situatie wordt beschreven. Een patiënt van jullie afdeling blijkt besmet te zijn met het virus, wat directe actie vereist. De deskundige infectiepreventie start een contactonderzoek, waarbij jullie als team antwoorden moeten vinden door de QR-code met een telefoon of tablet te scannen.

Een eerzame ervaring
“Ontsleutel de Uitbraak” biedt een unieke en leerzame ervaring die niet alleen kennis over infectiepreventie en virusbeheer vergroot, maar ook teamwork en probleemoplossende vaardigheden bevordert. Het gebruik van digitale middelen, zoals QR-codes en interactieve inhoud, maakt het spel dynamisch en uitdagend.

Doe mee en maak het verschil
Word deel van deze spannende missie en help de wetenschappers om het mysterie van het virus te ontrafelen. Met jullie inzet en samenwerking kunnen we samen bijdragen aan een veiligere en gezondere toekomst. Scannen die QR-code, los de raadsels op, en Ontsleutel de Uitbraak!

Download het spel

Download de Powerpoint-presentatie voor toelichting, instructies, antwoorden en extra uitleg

Scroll naar boven