Nieuwe patiëntenwebsite

Met de lancering van de nieuwe website van het IP & AMR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland lanceren we ook een nieuwe website voor patiënten. Deze patiëntenwebsite is bedoeld voor patiënten en/of naasten die leven met een Bijzonder Resistent Micro-Organisme (BRMO). BRMO’s zijn bacteriën waarbij de antibiotica die normaal voorgeschreven zou worden tegen deze bacterie, niet meer werken. Op de website is alle algemene informatie over BRMO’s gebundeld voor de patiënt en/of naasten.

De website is ontworpen als een toegankelijke platform voor kennisdeling en ondersteuning, waarbij de teksten gescreend zijn op toegankelijkheid door Pharos. Er ligt een focus op het delen van kennis over BRMO’s, waaronder hoe ze worden verspreid, hoe ze worden gemeld en wat dit betekent voor patiënten en hun omgeving.

Met heldere en begrijpelijke inhoud heeft de website als doel om patiënten te helpen om beter te begrijpen wat BRMO’s zijn en hoe ze ermee kunnen omgaan. Dit omvat informatie over preventieve maatregelen, symptomen om op te letten en wanneer medische hulp in te schakelen.

Door samenwerking tussen regionale ziekenhuizen en GGD’s benadrukt de website het belang van een gemeenschappelijke aanpak bij het beheersen van antibioticaresistentie.

Scroll naar boven