Nieuwe naam, nieuw logo en nieuwe website

Het zorgnetwerk is 2024 gestart met een nieuwe naam. Het IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland heet sindsdien IP & AMR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland. Maar één letter verschil, maar de verandering is groter dan dat. De M in AMR staat namelijk voor antimicrobiële resistentie, want naast bacteriën kunnen ook virussen, schimmels en parasieten ongevoelig (resistent) worden.

De naamwijziging én de recente ontwikkeling binnen de 9 AMR zorgnetwerken om vaker te kiezen voor de landelijke AMR-huisstijl, zijn de aanleiding om over te gaan naar de landelijke huisstijl. Concreet betekent dit een nieuwe naam, een nieuw logo met bijbehorende huisstijl, een nieuwe naam voor de algemene mailbox, een nieuwe website mét een nieuwe URL. De website heeft naast een nieuwe look-and-feel, ook een duidelijkere navigatiestructuur voor zorgprofessionals vanuit de sectoren ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg, ziekenhuiszorg, huisartsenzorg en de publieke gezondheidszorg. En uiteraard is de inhoud geactualiseerd. Die blijft als vanouds informatief en vol met kennis, praktische tools en activiteiten die je niet mag missen.

Daarnaast is de patiëntenwebsite live gegaan waar allerlei informatie te vinden is over BRMO’s. De website is bedoeld voor patiënten en/of naasten die leven met een Bijzonder Resistent Micro-Organisme (BRMO). BRMO’s zijn bacteriën waarbij de antibiotica die normaal voorgeschreven zou worden tegen deze bacterie, niet meer werken. Op de website is alle algemene informatie over BRMO’s gebundeld voor de patiënt en/of naasten.

Ter ondersteuning van de twee websites zijn er foto’s gemaakt in alle zorgsectoren. Esther van der Wallen heeft zorgprofessionals en cliënten op prachtige wijze op de foto gezet.

Scroll naar boven