In voorbereiding: gestructureerde aanpak verbetering handhygiëne in de V&V

Op dit moment bereiden we een gestructureerde aanpak verbetering handhygiëne in de sector verpleging en verzorging voor. We gebruiken hiervoor de ervaring die we al hebben in de regio. Bijvoorbeeld uit de studie Handsome en het traject Handen uit de Mouwen in de ziekenhuizen. Ook zetten we in het kader van de voorbereiding de relevante wetenschappelijke literatuur op een rij.

Ons doel is te komen tot een aanpak waarmee we de regionale collega’s in de verpleeghuizen helpen om de compliance van de handhygiëne te verbeteren door een systematische en wetenschappelijke onderbouwde wijze waarbij de uitkomst tussen de instellingen te vergelijken is. Deze aanpak sluit ook aan bij het toetsingskader van de Inspectie Gezondheid & Jeugd. De te ontwikkelen rapportages zullen tailor made te gebruiken zijn bij de voorbereiding van een inspectiebezoek. Het plan is om in het derde kwartaal van 2021 te starten met een eerste groep deelnemers uit de regio. Een half jaar later starten we met een tweede groep en aan de hand van de belangstelling eventueel daarna nog een derde groep.

Om de aanpak zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van de verpleeg- en verzorgingshuizen hebben we al gesprekken gevoerd met enkele regionale collega’s. Maar wellicht heb jij ook een goed idee, een wens, een suggestie, een waarschuwing of een goed voorbeeld? Laat het ons vooral weten want dit soort input kunnen we goed gebruiken. Mail ons op: abr.zwn@erasmusmc.nl en we nemen snel contact met je op!

 

Scroll naar boven