Eén jaar Meldpunt Uitbraken Infectieziekten & BRMO

Het Meldpunt Uitbraken Infectieziekten & BRMO is alweer één jaar in gebruik! Tijdens een netwerkborrel kwamen betrokkenen van het eerste uur samen. Daarnaast waren ook nieuwe gezichten aanwezig. Vanuit het ABR Zorgnetwerk waren Janet Vos en Jet Hopmans vertegenwoordigd.

Jan Groot, afdelingshoofd GGD Rotterdam-Rijnmond, bedankte alle aanwezigen voor hun inspanning tot nu toe. Ook vertelde hij over de uitrol van het Meldpunt in Zuid-Holland Zuid en Zeeland en hoe voorspoedig dat verloopt. Jan Dijks, bestuurder en specialist Ouderengeneeskunde (SO) in Sonneburgh, deelde o.a. zijn enthousiasme over wat er al is bereikt in één jaar. En Marjo Knapen, kwartiermaker in de regio Gelderland, vertelde dat de GGD graag als trekker aan de slag gaat met het Meldpunt.

In een presentatie die volgde werd er ingegaan op het resultaat tot nu toe: 76 uitbraakmeldingen en 185 gebruikers van de webapplicatie. De lijst betrokken organisaties past nog nauwelijks op één slide.

Tot slot werd er met een hapje en een drankje verder kennisgemaakt, doorgepraat en is de eerste verjaardag van het Meldpunt gevierd.

Evaluatie

Het Meldpunt is nu één jaar live, tijd voor een evaluatie. Vanaf 30 maart zijn ruim 200 gebruikers van het Meldpunt via een enquête gevraagd of het Meldpunt voldoet aan de wensen en eisen, die we vooraf met elkaar bedachten. Ook worden betrokken bestuurders geïnterviewd over de samenwerking.

 

Scroll naar boven