WAAW: Bijzonder resistente micro-organismen (BRMO)

Woensdag 23 november is de vierde dag van de World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) met als thema: Bijzonder resistente micro-organismen (BRMO).

Bacteriën die resistent zijn voor meerdere antibiotica worden Bijzonder Resistente Micro-Organismen (BRMO) genoemd. Dit ontstaat wanneer een antibioticum vaak is gebruikt tegen een bacterie en de bacterie resistent is geworden tegen dit type antibioticum. Daarom moet er bij resistente bacteriën een ander antibioticum worden gebruikt. Hierbij is er echter de kans dat hier ook een antibioticaresistentie ontstaat en in het ergste geval blijft er geen antibioticum meer over. Het gevolg hiervan is dat de infectie niet bestreden wordt. Een door BRMO veroorzaakte ontsteking is daarom moeilijker te behandelen.

Voor Transferverpleegkundigen (VVT en ziekenhuizen), huisartsen en artsen-mirobioloog zal over BRMO deze dag het webinar: ‘BRMO-overdracht, hoe doe jij dat?’ gehouden worden van 19.00 – 20.00 uur. Dit kan zowel fysiek (Experience center van het Radboud UMC te Nijmegen) als online. Kijk ook op de landelijke website: www.abrweek.nl 

Download hier de uitnodiging voor de webinar BRMO overdracht.

 

Scroll naar boven