Terugblik informatiemarkt basishygiëne ASVZ

Afgelopen donderdag 25 mei vond de informatiemarkt basishygiëne plaats. De bijeenkomst vond plaats in de Ark op de Merwebolder ASVZ te Sliedrecht.

Het doel van deze bijeenkomst was om zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg of ouderenzorg op een leuke en ludieke manier iets te leren over handhygiëne, persoonlijke hygiëne en het gebruik van beschermingsmiddelen. Er waren vijf verschillende marktkramen met verschillende thema’s.

Handhygiëne
Het eerste thema was handhygiëne. Hier werd aandacht besteed aan de juiste manier van reinigen van de handen. Hier werd een blauwe box gebruikt om aan te tonen of de handhygiëne op de juiste manier was uitgevoerd.

Persoonlijke hygiëne

Als tweede thema werd persoonlijke hygiëne behandeld, waarbij o.a. kleding- en wasvoorschriften werden besproken. Ook was er een station met een kapper en manicure, waar we op een leuke manier konden laten zien hoe je rekening houdt met persoonlijke hygiëne wat betreft haarstijl en nagels.

Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen

Ook werd er aandacht besteed aan het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Hier werd het gebruik van o.a. mondmaskers en schorten toegelicht en werd het goed gebruik van handschoenen besproken.

Melden van een infectieziekte en prik-, bijt-, snij en spat accidenten

Bij het volgende thema werd het belang en het protocol voor prik-, bijt-, snij en spat accidenten onder de aandacht gebracht.

Reiniging en desinfectie

Bij de laatste marktkraam werd er aandacht besteed aan de juiste manier van reiniging en desinfectie, en werd er toelichting gegeven over het gebruik van de juiste schoonmaakmaterialen.

Al met al was de informatiemarkt basishygiëne geslaagd. We kijken terug op een mooie dag!

Scroll naar boven