Optimalisatie van MUIZ; denk mee!

Optimalisatie van MUIZ; denk mee!

De optimalisatie van MUIZ is onderdeel van het activiteitenplan van het ABR Zorgnetwerk Zuid-West Nederland. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan en verkennen door middel van werkbezoeken en werksessies hoe MUIZ nog beter kan worden gebruikt. Denkt u ook graag mee over hoe MUIZ verder bijdraagt aan uw werkpraktijk? Neem dan contact met ons op!

Op 11 juni 2019 was de eerste werksessie om over de optimalisatie van MUIZ te sparren.

21 professionals uit ziekenhuizen, verpleeghuizen en van de GGD kwamen bijeen in de ‘Rotterdam Science Tower’. Het was kort, maar krachtig en energiek! Er zijn veel nuttige verbetersuggesties genoemd, zoals:

  • spreek met nieuwe doelgroepen zoals transferprofessionals, om te zien of informatie uit MUIZ voor hen meerwaarde heeft om uitbraken te voorkomen.
  • verken nieuw aan te sluiten partijen op MUIZ, zoals de gehandicaptenzorg en de GGZ
  • zorg voor technische optimalisatie in MUIZ, maak het bijvoorbeeld mogelijk om sneller te kunnen raadplegen, bijvoorbeeld mobiel, en maak een verzendoptie zodat je relevante informatie uit MUIZ deelt met collega’s die maatregelen moeten nemen.

Meer lezen over deze werksessie? Een verslag vindt u in de nieuwsbrief ABR Zorgnetwerk Zuid-West Nederland van juli jl. en door hier op te klikken!

Wat nu?

In november volgt een tweede werksessie om met ‘oude’ en ‘nieuwe’ gebruikers van MUIZ te kijken wat er beter kan in de webapplicatie. Daarnaast bezoeken we komende periode nieuwe partijen en doelgroepen om te inventariseren of aansluiten bij MUIZ voor hen ook nuttig is. Vanaf de start van het nieuwe jaar worden er werksessies – ook wel ‘sprints’ genoemd – georganiseerd. Gedurende deze sprints zullen gebruikers de technische opties, opgehaald uit de werksessie van 11 juni jl., uitwerken, samen met de ICT-ontwikkelaar, Ranshuijsen van Loon.

Meer weten of u vast aanmelden? Neem dan contact met ons op.

digitaalmeldpuntmo@rotterdam.nl

Scroll naar boven