15 juni – Dag van de Schoonmaker

Als we aan professionals in de gezondheidszorg denken, denken we vaak aan artsen, verpleegkundigen en andere medische professionals die voor patiënten en cliënten zorgen. Echter, een grote groep personen werkt achter de schermen om de gezondheid en veiligheid van iedereen in het ziekenhuis en andere zorginstellingen te waarborgen. Dit zijn dehardwerkende schoonmakers, die onmisbaar zijn in iedere organisatie. Door het goed schoonmaken óf zelfs desinfecteren van oppervlakken, (patiënten)kamers en meubilair wordt de overdracht van ziekmakende micro-organismen en de verspreiding van infecties tegengegaan. De schoonmakers spelen een cruciale rol in het handhaven van een schone en veilige omgeving in onze zorginstellingen. 

Op 15 juni is het de dag van de schoonmaker. Op die dag zetten we deze groep graag extra in het zonnetje! Doen jullie ook mee? Je kunt dat doen door deze flyers uit te printen en uit te delen aan de schoonmakers in jouw instelling en hen te bedanken voor hun inzet.

Download hier de poster als PDF

Wist je dat het IP & ABR zorgnetwerk ZWN een animatie voor schoonmakers heeft ontwikkeld? In de animatie wordt uitleg gegeven over het belang van schoonmaak en desinfecteren om overdracht van micro-organismen en verspreiding van infecties te voorkomen. Daarnaast worden er op de site handige tips gegeven over hoe je de animatie en een bijbehorende powerpoint presentatie kunt inzetten bij scholing over infectiepreventie. Klik hier voor meer informatie over de animatie en presentatie.

Scroll naar boven