Terugblik WAAW

Succesvolle week
De World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) 2022 zit erop! Voor het eerst organiseerden de tien regionale zorgnetwerken antibioticaresistentie (ABR) van 18 t/m 24 november gezamenlijk de WAAW met als doel antibioticaresistentie terug te dringen. Het is ontzettend belangrijk dat we hier aandacht aan blijven besteden met elkaar, niet alleen tijdens de WAAW. In 2019 werden bijna 5 miljoen menselijke sterfgevallen wereldwijd in verband gebracht met antibioticaresistentie, waarvan 1,3 miljoen menselijke sterfgevallen rechtstreeks toe te schrijven waren aan antibioticaresistentie.

Activiteiten en campagnes
Tijdens de week stonden vijf thema’s centraal rondom antibioticaresistentie: wat is antibioticaresistentie, antibiotic stewardship, surveillance van infectieziekten, bijzonder resistentie micro-organismen (BRMO) en infectiepreventie. Er werden verschillende webinars, activiteiten en campagnes georganiseerd rondom deze thema’s. Veel zorgprofessionals namen deel door één of meerdere landelijke webinars te volgen of de quiz in te vullen. Ook in de regio’s zijn vele leuke initiatieven georganiseerd, allemaal met hetzelfde doel, antibioticaresistentie terugdringen.
Kijk de webinars hier terug: https://abrweek.nl/terugkijken-webinars/

Actiepakketten
Voor de VVT en huisartsenpraktijken zijn speciale actiepakketten samengesteld die ook kunnen worden ingezet na de WAAW. Ook is in samenwerking met Loesje een poster gemaakt, die al tienduizenden keren bekeken is.
Download de actiepakketten hier: https://abrweek.nl/actiepakket/

Wij kijken terug op een geslaagde week, waarin volop aandacht is besteed aan antibioticaresistentie. We hopen dat iedereen deze aandacht vast blijft houden, zodat er steeds meer bewustwording ontstaat voor antibioticaresistentie.

Scroll naar boven