PPO vol op stoom in Zuidwest Nederland

Op dit moment zijn we over de helft met de swab-afnames voor het PuntPrevalentieonderzoek (PPO) voor de deelnemende locaties. Maar liefst 24 huizen in onze regio waren bereid hier hun schouders onder te zetten en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We mochten een kijkje in de keuken nemen bij een van de deelnemende locaties van de Argos Zorggroep. Daarnaast spraken met regiomanager Nicoline van der Hagen van Argos Zorggroep over het belang van het PPO en infectiepreventie in het algemeen, dit interview leest u hier.

Dag van afname Puntprevalentieonderzoek Driemaasstede (Argos Zorggroep)

Op 28 september was de dag van afname voor het Puntprevalentie onderzoek (PPO) bij locatie Driemaasstede van de Argos Zorggroep. Jet Hopmans, projectassistente van het Erasmus MC, hielp deze dag met het assisteren van het onderzoek. Ze werd hartelijk ontvangen door Greet van de Tempel. Als ambulant verpleegkundige en aandachtsfunctionaris binnen de werkgroep Hygiëne is Greet voortdurend bezig met de hygiëne binnen de organisatie. Ze vertelde enthousiast over de hygiënemaatregelen die ze nemen binnen Driemaasstede zoals:

  • structureel lopen van veiligheids- en hygiënerondes;
  • organiseren van kennislunches en scholing op maat;
  • deelnemen aan en onderdeel zijn van het uitbraakmanagement;
  • ondersteunen van acties bij implementatie en evaluatie van protocollen op het gebied van hygiëne en infectiepreventie;
  • maken van voorstellen voor interventies ter verbetering van het hygiëne en infectie beleid.

“De uitkomsten van het onderzoek zijn belangrijk om regionaal en landelijk een completer overzicht te krijgen van resistente bacteriën binnen de verpleeghuissector. Daarnaast sluit het PPO goed aan op onze acties rondom hygiëne en infectiepreventie.”

De dag van afname verliep voorspoedig. Tijdens de verzorging in de ochtend werd er bij de bewoners die toestemming hadden gegeven voor deelname aan het PPO-onderzoek, een swab afgenomen.

 

Scroll naar boven