Infectiepreventieweek 2020 is begonnen!

Omdat infectiepreventie van levensbelang is besteden we hier als regionaal antibioticaresistentiezorgnetwerk elk jaar aandacht aan. In deze week organiseren wij voor én met de regio een aantal (tijdloze, digitale) activiteiten om het onderwerp meer onder de aandacht te brengen. Dit jaar staat een complimentenactie centraal voor iedereen die zich bezighoudt met infectiepreventie. Klik hier voor de actiepagina.

Complimentenactie
Het accent ligt dit jaar op de waardering voor alle zorgprofessionals die, aan bed en achter de schermen, zo hard werken aan infectiepreventie. Hoe knap dat ze dit, in alle hectiek en onder hoge werkdruk, vol weten te houden! Hoewel we de activiteiten veelal in de eerste week van november lanceren, kunnen organisaties deze activiteiten ook adopteren op het moment dat dit het beste past. Natuurlijk helpt het als we allemaal tegelijk aandacht besteden aan het onderwerp infectiepreventie, maar we snappen goed dat de realiteit weerbarstiger is.

Starterspakket
Elke organisatie die zich heeft aangemeld voor de ‘week’ krijgt per post een starterspakket toegestuurd. In het starterspakket vind je materialen om de regionale infectiepreventieweek op een laagdrempelige en ludieke manier onder de aandacht te brengen. Het ABR zorgnetwerk Zuidwest-Nederland zorgt ook voor de regionale communicatie. We hebben alle activiteiten bewust zo efficiënt mogelijk georganiseerd om het de deelnemers zo gemakkelijk mogelijk te maken en hen te ontzorgen. De Week van de infectiepreventie moet naast leerzaam en effectief óók leuk zijn! Wil je later alsnog een eigen infectiepreventieweek organiseren? Vraag dan ons starterspakket aan via abr.zwn@erasmusmc.nl.

Heb je ideeën of andere suggesties die niet mogen ontbreken in de regionale aanpak van de Week van de infectiepreventie? Laat het ons dan weten via e-mail aan abr.zwn@erasmusmc.nl.

Scroll naar boven